Jídlo a pití

Z čeho se vyrábí marcipán

Z čeho se vyrábí marcipán

Začala Vás zajímat cukrařina a chcete Vaše pečení dortů dostat na další úroveň? Pak pro Vás může být marcipán zajímavou ingrediencí. Nekupujte již připravený marcipán v obchodě, sežeňte si potřebné suroviny a udělejte si svůj domácí marcipán. Že nevíte, jaké suroviny koupit? Přesně to si v tomto článku zmíníme!

  • Mandle
  • Moučkový cukr
  • Bílky
  • Mandlové aroma
  • Voda

Mandle

Základem pro výrobu marcipánu jsou sladké, oloupané mandle. Sežeňte si 120g balení. Mandle musí před dalším pokračováním rozdrtit. Pokud doma nemáte robota, který Vám za pomocí nástavce mandle rozdrtí, můžete použít hmoždíř nebo si dát mandle do igelitového pytlíku a začít je drtit válečkem. 

Moučkový cukr

Další velice důležitou surovinou je moučkový cukr. Rozdrcené mandle do něj nasypeme a řádně promícháme. Pokud chceme marcipán sladší můžete použít květový med. Moučkového cukru budete také potřebovat 120 g.

Bílky

Tato surovina rozděluje cukráře na dva týmy. Jedni ji používají a druzí jsou zásadně proti. Je tedy jen na Vás, zda do svého umíchaného marcipánu přidáte jeden bílek. Mělo by díky tomu dojít k lepší přilnavosti hmoty a nemělo by docházet ke drolení.

Mandlové aroma

Do svého marcipánu můžete také přidat 5-7 kapek mandlového aroma. Marcipán bude díky tomu více vonět a získá svou klasickou medovou barvu. Cukráři často používají organická barviva, kterými marcipán obarvují, takže je dost možné, že mandlové aroma rozpoznáte pouze podle vůně a lehce oživené chuti.

Mohlo by Vás také zajímat: Něco o kávě

Voda

Pokud není marcipán dostatečně pevný, použijte vodu! Stačí jedna lžička a těsto se krásně spojí.

Zdroj: Delish.com