Jídlo a pití

S čím podávat tortellini: Tipy na nejlepší kombinace

S čím podávat tortellini: Tipy na nejlepší kombinace

Tortellini, malé italské knedlíčky plněné různými náplněmi, jsou oblíbeným pokrmem po celém světe. Mezi nejlepší pokrmy se kterými můžete tortellini podávat patří například:

  • máslová omáčka
  • pesto
  • rajčatová omáčka
  • houby a špenát
  • prosciutto a hrášek

Máslová omáčka

Jednoduchost a jemnost máslové omáčky dokonale doplňuje chuť tortellini. Stačí rozpustit máslo na pánvi, přidat trochu soli a pepře a vařit tortellini v této směsi do změknutí. Pro ještě bohatší chuť můžete přidat trochu strouhaného parmazánu nebo petrželky.

Pesto

Pesto je další skvělou volbou pro podání tortellini. Tato zelená omáčka, která pochází z Itálie, se skládá z čerstvé bazalky, piniových ořechů, strouhaného parmazánu, olivového oleje a česneku. Pesto dodá tortellini svěží a aromatickou chuť, která je ideální pro teplé letní večery.

Rajčatová omáčka

Klasická rajčatová omáčka je vždy sázkou na jistotu. Můžete si vybrat z mnoha variant – od jednoduchého passata s česnekem a bazalkou až po bohatší verze s olivami, kapary nebo dokonce s kousky masa. Rajčatová omáčka dodá tortellini sladkost a lehkost, kterou ocení každý milovník italské kuchyně.

Mohlo by vás také zajímat: Příloha k řízku

Houby a špenát

Pokud hledáte zdravější variantu, zkuste podávat tortellini s restovanými houbami a špenátem. Tato kombinace poskytuje bohatou a zemité chutě, které skvěle doplňují jakékoli náplně tortellini. Pro ještě větší hloubku chuti můžete přidat trochu smetany nebo bílého vína do směsi.

Prosciutto a hrášek

Prosciutto, tenké plátky italské šunky, a hrášek tvoří lahodnou a barevnou kombinaci pro podání tortellini. Stačí osmažit prosciutto na pánvi do křupava, přidat hrášek a trochu smetany nebo mascarpone. Tato omáčka dodá tortellini slanou a sladkou chuť, která potěší i ty nejnáročnější gurmány.

Ať už se rozhodnete pro kteroukoli z těchto možností, nezapomeňte pokrm na závěr posypat strouhaným parmazánem nebo nasekanými bylinkami a užijte si tento italský kulinářský poklad. 

Zdroj: Bonappetit.com