Ryby jsou nejen zdravou, ale také vhodnou potravinou, pokud chcete zhubnout nebo dodržovat zásady zdravého stravování. V tomto článku si více detailněji rozebereme pstruha a jak ho správně okořenit, aby zachutnal i více vybíravým jedincům. Mezi nejlepší koření, které se ke pstruhovi hodí, můžeme zařadit:
- Kmín
- Tymián
- Rozmarýn
- Sušený zázvor
Kmín
Tento typ koření se nejčastěji používá, pokud se rozhodnete dělat pstruha na pánvi. Prudké opečení ryby si žádá použití více aromatických druhů koření, který není mnoho. Mezi ně se řadí i kmín, kterého stačí použít troška a vůně se bude linout až k sousedům. Nezapomeňte asi na klasické koření jako je sůl a pepř.
Tymián
Tato bylinka se skvěle hodí ke pstruhovi dělanému v troubě. Tymián můžete vložit i dovnitř vykostěné ryby. Společně s kolečky citrónu, dodá tymián rybě ten správný italský nádech, a ještě po upečení krásně křupe, takže pro milovníky tymiánu je recept na pstruha s tymiánem a šťouchanými brambory naprostou delikatesou.
Rozmarýn
Grilujete a nechcete zvolit nudné okořenění pstruha jako vždy? Pak je rozmarýn skvělou volbou! Při grilování je potřeba vybírat bylinku, která se nespálí a přes tepelnou úpravu si uchová své účinky. Rozmarýn natrhejte na malé větvičky, které rovnoměrně rozložíte na pstruha a dáte ho na gril.
Mohlo by Vás také zajímat: Levné občerstvení na party
Sušený zázvor
Jednou z méně obvyklých variací je i okořenění pstruha sušeným zázvorem, který se často prodává již rozmělněný v pytlíčcích. Pozor! Nepoužívejte čerstvý zázvor, protože ten by Vám při tepelné úpravě rychle spálil a spálená chuť by ovlivnila i celkovou chuť pstruha.
Zdroj: Insanelygoodrecipes.com