Máte chuť na šťouchané brambory a chybí vám inspirace s jakým pokrmem byste je měli podávat? Šťouchané brambory výrobně chutnají například s:
- se všemi druhy masa
- se zelenými fazolkami a slaninou
- s brokolicí
- s tofu nebo tempehem
S Masem
Šťouchané brambory jsou skvělou variantou přípravy jedné z nejoblíbenějších příloh v kuchyních po celém světě, a tak není divu, že se hodí v podstatě ke každému druhu masa. Hovězí, vepřové, kuřecí nebo i rybí maso v kombinaci se šťouchanými bramborami vždy přinese něco navíc oproti klasickým vařeným bramborám. Jídlo dostává s touto úpravou nový rozměr i určitý punc.
Mohlo by vás také zajímat: Přílohy k lososu
Se zelenými fazolkami a slaninou
Vařené zelené fazolky s osmaženou slaninou jsou výborné i samy o sobě. Společně s vydatnými šťouchanými bramborami u nich však zajistíte lepší a komplexnější nutriční hodnoty i vyváženou chuť. Pokud nemáte v plánu k hlavnímu chodu podávat maso, jedná se o ideální alternativu.
S brokolicí
Brokolice má pevné místo zejména v jídelníčcích fitness nadšenců. Pokud hledáte vyloženě dietní jídlo a nevadí vám absence většího množství bílkovin, může občasnou alternativu představovat právě tato zelenina společně se šťouchanými bramborami.
S tofu nebo tempehem
I náš poslední tip udělá radost zejména veganům a vegetariánům. Místo masa se totiž ke šťouchaným bramborám samozřejmě dají podávat i alternativy, které nejsou živočišného původu. Dobře připravené tofu nebo tempeh, tak mohou přinést zajímavé ozvláštnění a chuťově vyváženou kombinaci.
Zdroj Theheirloompantry.co